Relax…it’s Miko coffee

Fair Trade Award voor Miko

Miko ontvangt de Fair Trade Award uit handen van de Turnhoutse trekkersgroep. Het is opnieuw een erkenning voor Miko’s engagement voor eerlijke handel.

De fair trade trekkersgroep van Turnhout reikt jaarlijks een Fair Trade Award uit. Die award wordt gegeven aan een lokaal bedrijf, organisatie of school die fair trade hoog in het vaandel draagt. Die is een jaar lang ambassadeur van eerlijke handel. Dit jaar gaat de Turnhoutse Fair Trade Award naar Miko.
De trekkersgroep kiest voor Miko omwille van de inspanningen die Miko dagelijks doet om zoveel mogelijk bedrijven, scholen, instellingen en horecazaken te overtuigen om koffie van eerlijke handel te kiezen met haar koffiemerk Puro Fairtrade Coffee. Bovendien brengt Miko eerlijke handel op regelmatige tijden in het nieuws, zoals recent nog met het bezoek van minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo aan de koffiebranderij.

“10 jaar geleden hebben we Puro Fairtrade Coffee gelanceerd,” licht Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep toe. “Inmiddels bestaat al ruim 30% van ons volume uit Fairtrade koffiebonen. Dat succes vieren we dit jaar met talrijke initiatieven, waar Marc Herremans het gezicht van is. Gezien onze lokale verankering en band met Turnhout, zijn we uiterst verheugd de Turnhoutse Fair Trade Award te mogen ontvangen.”

11/2015

Deel op:

logo

Koffiemachines