Relax…it’s Miko coffee

Duurzame koffie van de beste kwaliteit

Puro Fairtrade Coffee

Home ⋅⋅Puro koffie

Bewust genieten van Puro koffie

Puro Fairtrade Coffee is niet zomaar een koffiemerk… Het is een instituut, een vaste waarde bij koffieliefhebbers die bewust voor Puro kiezen, niet enkel in België, maar wereldwijd. Een koffiemerk dat stevig is gebouwd op duurzame waardes. Puro betaalt eerlijke lonen aan koffietelers, draagt bij aan het behoud van het regenwoud en is CO2-neutraal geproduceerd.

Elke koffieboon draagt een boodschap, een straf verhaal. Hier bij Puro geloven we dat jij, de consument van vandaag, stil wil staan bij wat je drinkt om een ethische keuze te maken als je die verhalen hoort. Bewuste consumenten kiezen voor Puro. Niet alleen voor de ongeëvenaarde kwaliteit en smaak, maar ook om ervoor te zorgen dat die verhalen worden verder verteld.
Met een kopje Puro Fairtrade Coffee maak je van je koffiepauze een moment met impact.

Fairtrade keurmerk voor eerlijke handel

Puro’s geheime recept bestaat uit een mengeling van koffiebonen, geproduceerd door kleine producenten en plantagearbeiders die samen komen in Fairtrade coöperaties. Daar delen zij hun kennis en praten vol passie en toewijding over hun koffie, plantages en familie. Zij zijn met hart en ziel bij de koffieteelt betrokken en oogsten hun koffiebonen met veel zorg. Die passie en zorg proef je in elk kopje Puro koffie.

Onze koffieboeren ontvangen een eerlijke prijs voor hun oogst. Bovendien krijgen de koffietelers ook een sociale premie waarmee ze zelf lokale projecten kunnen realiseren. Die premie wordt lokaal geïnvesteerd in sociaal-economische projecten zoals huisvesting, onderwijs en welzijn. Projecten die écht een verschil maken voor de lokale gemeenschap. Op die manier wordt geïnvesteerd in hun toekomst, die van hun kinderen en gemeenschap.

Het regenwoud redden, één kopje per keer

Puro helpt de natuurbeschermingsorganisatie World Land Trust om bedreigde stukken regenwoud in Latijns-Amerika, Afrika en Azië te beschermen. Voor elk pakje Puro koffie staan we een financiële bijdrage af aan het World Land Trust om regenwoud aan te kopen en duurzaam te beheren.
Zo beschermt Puro natuurreservaten met een uitzonderlijke biodiversiteit en leefgebieden van bedreigde diersoorten, nu en in de toekomst. Die habitats kunnen dan herstellen en de grond waar koffie verbouwd wordt, krijgt nieuw leven ingeblazen.

Het verhaal van Puro Fairtrade Coffee op één pagina uitleggen, dat is onmogelijk werk. Er is zóveel te vertellen over alles waar Puro voor staat! Meer lezen over Puro Fairtrade Coffee doe je op de website purocoffee.com/nl.

Klimaatneutrale koffie

In onze koffiebranderij zijn wij altijd al pioniers geweest in vernieuwende technieken en in het verminderen van de CO2-uitstoot. Daartoe treffen we allerlei vooruitstrevende milieumaatregelen. Bewust van de impact van CO2 op onze wereld is Miko via Puro al in 2006 gestart met het beschermen van regenwoud.

Meer recent, in 2016, is Miko samen met natuurbeschermingsorganisatie World Land Trust een speciaal project in Vietnam gestart dat aangesloten is bij het REDD+ programma van de Verenigde Naties. REDD+ staat voor Reducing Emissions from Deforestation and forest Degradation.

Het REDD+ programma gaat veel verder dan ontbossing tegengaan. Het omvat eveneens de bescherming van bossen, de rol van bossen als opslagplaatsen van CO2 en het duurzaam gebruik van bossen als natuurlijke hulpbron. Dit komt ook de biodiversiteit, het natuurbehoud en de lokale gemeenschappen ten goede.

Het Puro regenwoud reservaat Khe Nuoc Trong in Vietnam is goedgekeurd voor het REDD+ carbon offsetting programma. In dit specifieke gebied is elke 450 m² regenwoud goed voor de compensatie van 1 ton CO2. Sinds de start hebben we hier al meer dan 18.000 ton CO2 gecompenseerd, waardoor alle Puro-koffie klimaatneutraal geproduceerd wordt.

Purokoffie proeven?

Geïnteresseerd in dit duurzame koffieconcept en wil je de koffie een keer proeven? We ontvangen je graag in één van onze showrooms, verspreid over heel België, voor een proefsessie.

logo

Koffiemachines