Relax…it’s Miko coffee

Miko wint Fairtrade Frontrunner Award

Op 5 oktober mocht Miko, vertegenwoordigd door Sales Manager Kim Van Rossem uit handen van Fairtrade Belgium directeur, Philippe Weiler de Fairtrade Frontrunner Award ontvangen in de categorie Fairtrade Premium. Miko Coffee Service haalde de hoogste Fairtrade premie op in de internationale markt als Belgisch bedrijf. Meer concreet verwijst dit naar de additionele som die per ton Fairtrade grondstoffen aan de coöperatie wordt betaald. Daarnaast behaalden we een 7 de plaats (als eerste koffiebrander) binnen de Fairtrade premie die binnen België werd gegenereerd. Een verwezenlijking waar we zeker even trots op zijn.

Dit bevestigt onze vooraanstaande positie op de Fairtrade wereldmarkt met onze Puro Fairtrade Coffee. Het is bovendien een mooie erkenning voor onze jarenlange inspanningen om Fairtrade en Puro op de kaart te zetten. Vandaag is het Puro merk één van de trekkers van het Fairtrade label en daar zijn we heel erg trots op. Binnen de Miko groep is minstens 40% van onze verkoop Fairtrade gecertificeerd. We kijken ernaar uit om internationaal te blijven groeien en het succes van onze Puro Fairtrade Coffee te verlengen!

De eerste editie van de Fairtrade Frontrunners Awards was hiermee voor ons een groot succes. Het initiatief van Fairtrade Belgium om bedrijven aan te zetten tot het verder uitbouwen van het Fairtrade label kunnen we alleen maar aanmoedigen. Nu wordt het uitkijken naar de awards van volgend jaar!

Deel op:

logo

Koffiemachines