Relax…it’s Miko coffee

Miko wint tweede jaar op rij Fairtrade Frontrunner Award

Op 25 juni ontving Miko tijdens de 2de editie van de Fairtrade Frontrunner Awards opnieuw de award voor hoogste Fairtrade Premie op de internationale markt. De Fairtrade premie verwijst naar het extra bedrag dat koffieproducenten ontvangen bovenop de minimumprijs voor hun product. Naast deze overwinning behaalde Miko een 2de plaats in de categorie Fairtrade Premie in de Belgische markt. We stegen hier van een 7de plaats in 2022 naar een 2de plaats in 2023.

We zijn erg trots op het parcours dat we met Puro al hebben afgelegd. De Fairtrade Frontrunner Award is een mooie erkenning van onze inspanningen om duurzaam en eerlijk te handelen. Meer dan 40% van de koffie die we binnen onze groep verdelen is Fairtrade gecertificeerd. We kunnen dit alleen maar aanmoedigen en in de toekomst verder ondersteunen. We kijken er dan ook naar uit om onze trekkersrol de komende jaren te blijven bevestigen!

Fairtrade Belgium
Door de jaren heen werd het Fairtrade label steeds belangrijker. De Fairtrade premie in België bedroeg in 2023 3.853.000 euro. Met deze premie die wordt uitbetaald aan de producenten, kan opnieuw geïnvesteerd worden in hun bedrijf of de lokale gemeenschap.

Fairtrade premie opgehaald in Belgie 2010-2023
Fairtrade premie per product

De Fairtrade premie omvat verschillende productgroepen: bananen, koffie, suiker, katoen, bloemen, cacao en andere. De grootste is cacao, gevolgd door koffie en bananen. Voor koffie bedroeg de Fairtrade Premie in 2023 zo’n 1.086.000 euro die werd opgehaald door de verkoop van 2.667 ton Fairtrade (groene) koffiebonen.

Meer info over Fairtrade vind je op: www.fairtradebelgium.be 

Deel op:

logo

Koffiemachines