Relax…it’s Miko coffee

“Na 7 jaar is mijn koffiemachine nog steeds zo goed als nieuw!”

Middenop de markt in het Kempense Geel ligt café Pastis. Hun terras baadt de hele zomer lang volledig in de zon en zit vanaf de late namiddag tot middernacht stampvol. Hier kan je van dinsdag tot zaterdag genieten van een vers getapte pint en een perfect gezette koffie. Die laatste serveren ze nu al 7 jaar in goede samenwerking met Miko Coffee Service.

Café Pastis is gespecialiseerd in het schenken van bieren. 7 jaar geleden startte Geert Van Craybex zijn zaak op. Een goede pint tappen kan elke cafébaas, maar niet iedereen schenkt zijn bieren met liefde uit. Naast zijn passie voor bieren wilde Geert ook inzetten op een heerlijk kopje koffie. “In de namiddag komen klanten speciaal daarvoor naar hier, omdat ze de kwaliteit van onze koffie meteen proeven.”

Bier uit het plafond, koffie uit de Fiorenzato
Wanneer je de zaak binnenstapt, zie je meteen twee grote tanks aan het plafond hangen. “Hierin slaan we ons bier op”, vertelt Geert. De espresso’s, lungo’s, latte’s, cappuccino’s en nog veel meer worden daarentegen met een Fiorenzato Ducale gezet, een investering die al jaren meegaat. “Elk kopje koffie wordt met een zelfgebakken koekje geserveerd”, vertelt Geert. “Dat is een deel van de beleving. Het was voor mij duidelijk dat de koffie van de hoogste kwaliteit moest zijn. Daarom koos ik voor een halfautomatische koffiemachine, zoals je in de echte koffiebars in Italië ziet. Grand Milano koffie kwam nadien als beste uit de smaaktest.”

Begeleiding op alle vlakken
“Een halfautomaat vereist de nodige kennis”, vertelt Geert. “Ik moest zelf eerst leren hoe ik met zo’n machine een lekker kopje koffie zet. Daar heeft Miko Coffee Service mij zeer goed in begeleid. Van keuze in machine, koffie en bijproducten, tot een echte barista-opleiding. Als je een halfautomatische machine goed weet te gebruiken, bekom je altijd het beste kopje koffie. Ik wil geen koffie van matige kwaliteit schenken, want zowel het bier als de koffie zijn mijn visitekaartje.”

Avondritueel
Naast de aankoop van de machine, de koffie en de bijproducten is er natuurlijk ook nog het onderhoud en de service. “Ook daarvoor kon ik mij geen betere partner dan Miko wensen”, zegt Geert. “Bij levering van het toestel kreeg ik een zeer duidelijke uitleg over hoe ik de machine het beste kon onderhouden. Dat is nu elke avond een ritueel geworden. Ik tap de laatste pinten en zet de laatste kopjes koffie, dan begint mijn afsluitritueel. De machine wordt volledig gereinigd en gespoeld. Dat kost mij ’s avonds 10 minuten tijd, maar levert op lange termijn enorm veel op. Na 7 jaar krijg ik bij de techniekers van Miko steeds een pluim voor de goede staat van mijn machine. Door het goede onderhoud en de techniekers die vrijwel meteen beschikbaar zijn bij een probleem, is deze nog steeds zo goed als nieuw!”

Ontdek meer over café Pastis op hun website: Café Pastis Geel 

 

cafe-pastis-koffiemachine-koffie

Deel op:

logo

Koffiemachines