Relax…it’s Miko coffee

Koffiemachines met bonen

Koffiebonenmachine

Ben je op zoek naar het ideale koffiezetapparaat met bonen? Een koffiemachine met bonen heeft een ingebouwde koffiemolen, die automatisch de bonen voor je maalt. Je hebt verschillende soorten koffiemachines met bonen.

Wij onderscheiden in principe twee grote types van koffiemachines met bonen: volautomatische koffiemachines en piston koffiemachines.

koffiemachines met bonen

Volautomatische koffiemachine

Het grote voordeel van de volautomatische koffiemachine is haar gebruiksgemak. Van het malen van de bonen tot de koffie in je kop, dit type toestel doet het voor jou. Met één druk op de knop heb je een heerlijke kop koffie.

Zo ben je zonder kennis of moeite altijd zeker van die heerlijke schuimlaag op jouw cappuccino en is die warme latte, ‘perfetto’.

Bij Miko vind je onder meer de volgende volautomatische koffiemachines met bonen:

Piston koffiemachine

Met een piston espressomachine kun je de gemalen koffie zelf aandrukken voordat je een espresso zet.
In tegenstelling tot een volautomatische koffiemachine, maal je bij een pistonmachine de bonen zelf vooraleer je koffie zet. In tijden waar veel steeds sneller moet, vormt een pistonmachine een kwalitatief tegenwicht.

Onderstaande piston espressomachines zijn echte aanraders:

Melk opschuimen bij koffiemachines met bonen

Binnen de melkopschuimers heb je twee systemen, de handmatige stoompijpjes en de geautomatiseerde systemen. De eerste soort voor zij die het graag helemaal zelf regelen. Bij een geautomatiseerd systeem plaats je het stoompijpje in het kannetje en selecteer je het gewenste soort schuim.  Dankzij een ingebouwde sensor stopt het melk opschuimen ook mooi op tijd.

piston

Meerdere koffievarianten bij koffiezet met bonen

Met de volautomatische koffiemachine met bonen heb je de keuze uit verschillende koffievarianten. Voor wie het niet gekker moet worden dan koffie met melk of goede espresso zijn er heel kwalitatieve machines zoals de Bravilor Sego.
Heb je op kantoor collega’s met diverse koffiegewoontes, dan is een koffiemachine met bonen zoals de
Delatti F12 met zo’n 16 verschillende koffiespecialiteiten een goede keuze.

Wat is de beste koffiemachine met bonen?

Een heerlijk kopje koffie met versgemalen bonen. Wat is er beter om de dag mee te starten? Wil je zonder veel gedoe en kennis een kop koffie zetten? Dan is een volautomatische koffiemachine perfect. Hiermee kun je eenvoudig verschillende soorten koffie zetten, van espresso tot cappuccino. Is koffie jouw passie en beroep, dan is een pistonmachine iets voor jou. Weeg de verschillende functies van elke machine tegenover elkaar af voor de meest geschikte keuze.
Wat je ook kan helpen bij het kiezen van een koffiezet met bonen zijn vragen als:

  • Hoeveel kopjes koffie wil je per dag zetten?
  • Hoeveel verschillende soorten koffie wil je zetten?
  • Is snelheid belangrijk?
  • Grootte van het waterreservoir?
  • Hoe belangrijk is het gebruiksgemak voor jou?

Wat zijn de beste bonen voor een koffiezetapparaat met bonen?

Tot slot. Dan heb je jouw koffiemachine met bonen, maar welke koffiebonen gebruik je nu best? Voor wie houdt van zoet of zuur, is de arabicaboon ideaal. Het is meteen ook de boon waarmee het merendeel van de koffie die je drinkt is gemaakt.

Robustabonen zijn dan weer veel bitterder en bevatten ook meer cafeïne dan arabicabonen. Probeer ze gewoon eens om voor jezelf uit te maken wat jij het lekkerste vindt.
Koffiemachines met bonen leveren niet enkel heerlijke koffie, ze zien er ook gewoon goed uit. Gebruik je nu een pistonmachine voor de klanten in jouw koffiebar of een volautomatische koffiemachine, met een koffiemachine met bonen geniet je van lekkere verse koffie.

Professionele koffiemachines

Koffieautomaten van gerenommeerde merken zoals Eversys, Franke en Fiorenzato.

Commerciële formules

Voordelige formules op maat: huur, bruikleen, full service, ... Ev. inclusief reiniging en onderhoud.

Versgebrande koffie

Voor elk type koffiemachine hebben we de gepaste, versgebrande koffie in verschillende smaken.

Customer service

Miko's vriendelijke klantendienst helpt je graag bij vragen en bestellingen.

Persoonlijke aflevering

Je koffiebestellingen worden steeds door een vaste logistiek medewerker bij jou geleverd.

Technische service

Onze technische specialisten doorkruisen dagelijks het land en staan dus snel voor je klaar.

Twijfel je of heb je vragen over de mogelijkheden? Onze adviseurs staan je graag bij tijdens je zoektocht naar de perfecte koffiemachine voor jouw onderneming.

logo

Koffiemachines