Relax…it’s Miko coffee

“Vlotte communicatie en lekkere koffie, meer heb je niet nodig”

Toen in 2020 de coronapandemie uitbrak, moest de organisatie van de Barkentijn in Nieuwpoort een keuze maken. Ofwel bij de pakken blijven zitten, ofwel een creatieve oplossing zoeken die volgens de maatregelen werd toegestaan. Op dat moment werd het concept Barcour geboren. Het was meteen een schot in de roos. Dit jaar gaat de 4de editie door en koos directeur Nicolas Vermote resoluut voor Miko Coffee Service als koffiepartner.

Vzw De Barkentijn is een jeugdverblijfcentrum gevestigd in de drukste winkelstaat van Nieuwpoort, recht aan de zeedijk. Het gebouw stamt uit 1868 en overleefde de twee Wereldoorlogen. Ondertussen is het een zeer geliefde verblijfplaats voor de jeugd die op kamp gaat aan zee of mensen die op groepsreis komen. “We liggen eigenlijk op de perfecte plek in Nieuwpoort,” aldus directeur Nicolas Vermote. “Onze locatie biedt echter zo veel meer mogelijkheden dan enkel een overnachting. Daarom besloten we de pop-up bar Barcour op te richten.”

Bruynooghe koffie
“Een pop-up bar valt of staat met de medewerking van verschillende partners,” vertelt Nicolas. “Als koffiepartner was er voor ons geen twijfel mogelijk om te kiezen voor Miko Coffee Service. We schenken de typisch West-Vlaamse Bruynooghe koffie en in vergelijking met vorige jaren krijgen we nu veel meer positieve reacties over de koffie.” De organisatie koos voor een Franke Matador machine en ook dat was de perfecte keuze voor Barcour. “We zijn enorm tevreden over het toestel, met 14 verschillende selecties kan iedere klant zijn favoriete koffie drinken. Of dat nu een espresso, cappuccino of latte macchiato is.”

Volle zon en geen wind
“We zijn geen typische strandbar”, zegt Nicolas. “We kozen ervoor om onze pop-up bar in de voortuin van de Barkentijn te plaatsen en niet aan de zeedijk langs de achterkant van het gebouw. Dat deden we voornamelijk om ervoor te zorgen dat klanten de hele dag in de zon kunnen zitten en uit de wind. Aan zee kan de wind soms een spelbreker zijn, we zitten dus nu op de ideale plek: in volle zon en uit de wind.” Je kan Barcour bezoeken van 11u-20u. “Zo kunnen we de rust van onze klanten die hier verblijven garanderen.  Het is niet de bedoeling om tot in de vroege uurtje cocktails te serveren. Dat staat haaks op de rust die vele mensen in ons centrum opzoeken. Op deze manier is iedereen gelukkig: de mensen die hier verblijven en de dagtoeristen de hier even kunnen bekomen van een dagje zee.”

Wederzijds vertrouwen
Met 180 zitplaatsen en een uitgebreide kaart met verschillende lunch – en drankopties is het belangrijk dat de pop-up bar op een uitstekende service kan rekenen. “We verkopen veel koffies en de machine staat niet stil, als er zich dus een probleem voordoet moeten we ervan op aan kunnen dat dit snel verholpen wordt”, aldus Nicolas. “Gelukkig hebben we hier met Miko geen enkel probleem mee ervaren. Ook met onze contactpersoon Maaike Callewier is er een zeer vlot contact. We kunnen erop vertrouwen dat alle vragen die we hebben snel beantwoord worden. Dat zorgt er mee voor dat onze bar elke dag opnieuw vlot draait en klanten hier tevreden kunnen vertrekken.”

Ben je benieuwd naar deze pop-up bar met een historische toets? Bekijk hier hun Facebook-pagina.

Wil je graag meer info over de mogelijkheden bij Miko Coffee Service?
Wij zijn bereikbaar via 0800 44 088 of via ons contactformulier
Tot snel!

Deel op:

logo

Koffiemachines