Relax…it’s Miko coffee

Welke koffiemachine past het best bij jouw onderneming?

Zoek je een nieuwe leverancier voor de koffieautomaat en koffie in jouw bedrijf? Daarbij ga je niet over één nacht ijs… Je vindt wellicht snel een aantal koffieleveranciers. Dan begint het échte werk pas. Het komt erop aan goed na te gaan welke leverancier het best de verwachtingen van jouw bedrijf of instelling beantwoordt – of zelfs overtreft!

Er zijn heel wat elementen die de keuze voor de leverancier van de koffieautomaat bepalen. De vragen hieronder dienen als leidraad wanneer je contact opneemt met een mogelijke koffieleverancier. Met deze checklist kan je een aantal belangrijke zaken aftoetsen en een doordachte keuze maken welke koffie jullie voortaan zullen drinken.

1. Kan je een demonstratie van de koffiemachine krijgen?

Het is belangrijk dat je je goed informeert over de eigenschappen en werking van de koffiemachine. Kan de leverancier je heldere informatie en duidelijke brochures bezorgen?
Idealiter krijg je een demonstratie van de koffieautomaat, zodat het eenvoudiger is om na te gaan of dit type machine de juiste voor jouw onderneming is.

Probeer ook een koffieproeverij te organiseren waarbij je verschillende soorten of merken koffie naast elkaar proeft. Zo ben je zeker dat jij en je team een koffie kiezen die iedereen lekker vindt.

koffiemachine

2. Kan de koffiemachine verschillende koffiedranken bereiden?

De meeste koffieautomaten geven je een ruime keuze aan verschillende koffiebereidingen: espresso, cappuccino, latte, warme chocolademelk… Voldoen de keuzeselecties aan de verwachten van je medewerkers en bezoekers?
Voor liefhebbers van thee of een soepje zijn er automaten met een aparte toets voor heet water.

3. Hoe zit het met het reinigen van de koffieautomaat?

Elke professionele koffiemachine die verse koffie zet, moet dagelijks gereinigd worden. Veel koffiemachines hebben een automatische spoelcyclus. Toch zal iemand periodiek de automaat moeten reinigen om het beste resultaat qua koffiesmaak en werking te verzekeren.

Een ander aandachtspunt bij het onderhoud van de koffieautomaat is de melksoort: wordt er met verse melk of met melkpoeder gewerkt? Verse melk geeft een heerlijk romig resultaat, maar vraagt omwille van de hygiëne meer onderhoud en reiniging. Ben je bereid daar tijd in te investeren? Er zijn heel wat alternatieven met gegranuleerde melk of handige bag-in-box melkopstoommachines.
Informeer naar de mogelijkheden om een weloverwogen beslissing te nemen voor jouw situatie.

4. Wie zorgt voor het periodiek onderhoud en ontkalking van de machine?

Kom niet voor onvoorziene kosten te staan! Wordt de koffiemachine door de leverancier ontkalkt? En wie plaatst en vervangt de waterfilter? Zorg ervoor dat je precies weet welk onderhoud inbegrepen is en welke taken je zelf moet uitvoeren.
Een regelmatig en goed onderhouden machine gaat langer mee en bereidt de lekkerste koffies.

5. Hoe snel kan de automaat koffies bereiden?

Grote kantoren, onderwijsinstellingen of productiebedrijven waar op piekmomenten veel personeel tegelijkertijd een koffie wil nemen, kiezen best voor een performante koffieautomaat die snel en betrouwbaar is. Weet ook dat koffie zetten sneller gaat met vriesdroogkoffie dan met koffiebonen die eerst gemalen moeten worden.

Er zijn ook systemen om thermossen koffie te zetten. Die zijn uiteraard ook heel handig om grote volumes koffie klaar te hebben staan. Zo kan ook op drukke momenten iedereen zich snel van koffie bedienen.

6. Wat is de responstijd op servicemeldingen?

Je wil er niet aan denken, maar stel dat de koffiemachine in panne valt… Dan wil je zo snel mogelijk verder geholpen worden. Vraag bij de koffieleverancier goed na hoe servicemeldingen opgevolgd worden. In welk tijdsbestek wordt een technieker gestuurd? Voor wie zijn de kosten? Lees ook de contractuele bepalingen hieromtrent.

7. Kan je tijdens het contract andere koffies of vendingproducten proberen?

Smaken verschillen en je wil misschien graag een keer variëren, ook in de smaak van de koffie. Of misschien besluit je in de loop van je contractuele overeenkomst over te schakelen naar Fairtrade producten.
Vraag aan je koffieleverancier een overzicht van alle koffies, vending-ingrediënten en fairtrade producten. Een flexibele leverancier met een ruim gamma versgebrande koffie kan jou een andere koffie, een ander smaakpalet aanbieden.

Ben jij zo iemand die ’s morgens op het werk aankomt en meteen naar de koffieautomaat stapt voor je eerste shot cafeïne? Zonder nadenken, gewoon één druk op de knop en daar staat ie voor je klaar… een dampende kop heerlijke koffie. Het lijkt zo vanzelf sprekend, maar bij de keuze voor de lekkerste koffie komt toch één en ander kijken.
Zorg er dus voor dat je de koffiemachine met liefde behandelt en goed onderhoud. En kies gewoon resoluut van bij de start voor een betrouwbare koffieleverancier die alles in huis heeft voor de beste koffies.
Neem contact op met ons team om vrijblijvend te bespreken wat Miko Coffee Service als koffieleverancier voor jouw onderneming kan betekenen.

Deel op:

logo

Koffiemachines